Verdens største yachter

En yacht er det ultimate leketøyet for de ultrarike menneskene der ute. Disse gigantiske båtene er ment som underholdning i øverste klasse, og de koster mye mer enn hva de fleste av oss vil tjene i løpet av livet. Selv om de fleste yachter er flotte, ser det ut til at de rikeste menneskene på kloden konkurrerer om hvem som har den største yachten av dem alle.

Den aller største akkurat nå

Den største yachten på planeten for øyeblikket er Azzam, en spesielt designet 180 meter lang farkost som eies av presidenten i De forente arabiske emirater. Eieren, Sheikh Khalifa, er kjent for sin spesielle smak – det er forresten ham verdens høyeste skyskraper, Burj Khalifa, er oppkalt etter.

Også verdens andre og tredje største yachter er giganter

På andreplass i størrelse av yachten finner man Eclipse, en nydelig doning som sto klar i 2009 og tilhører den styrtrike russiske oligarken Roman Abramovich (eieren av det engelske fotballaget Chelsea). Eclipse har det meste av hva man kan drømme om, inkludert en egen ubåt som kan dykke ned til femti meters dyp. Mer enn femti mennesker jobber heltid ombord på båten for å sørge for at Abramovich har alt han trenger. Tredjeplassen går til yachten Dubai, som tilhører statsministeren i Emiratene. Lite er kjent om interiøret i båten, men en ting er sikkert og visst – edle metaller er det nok av. Båten hadde nemlig tidligere navnet Platinum og skulle bygges for sjeiken av Brunei, inntil statsminister Sheikh Mohammed overtok eierskapet.

This entry was posted on at and is filed under Båter. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.