Leie båtplass i Osloområdet

11391128-nationaldagen-17-e-majSkjærgården i Osloområdet er veldig populær blant båteiere, og med utallige rikmannshytter og villaer langs kysten kan det være veldig vanskelig å finne en ledig båtplass. Samtidig er prisene langt høyere enn ellers i landet, men dette får man bare bli vant til om man bor i hovedstadsregionen.

Noen få reelle alternativer rundt Oslo finnes

Lakseberget i Sandvika er blant de rimeligere variantene, men med elendige parkeringsmuligheter og ganske dårlig service velger mange å flytte båten etter et par sesonger. Åtte tusen kroner i året er kanskje småpenger, men man har neppe lyst til å bruke dobbelt så mye på vedlikehold på grunn av skitne omgivelser. Solvik og Leangbukta er gode alternativer – begge har gjennomgått oppussing de siste årene og kan nå skryte av moderne infrastruktur rundt havnen. Marinaen på Oksenøya er også veldig rimelig, og parkeringsmulighetene er helt perfekte. Samtidig er Oksenøya like ved Fornebu, altså noen få kilometer fra Oslo sentrum med gode transportmuligheter.

Aker Brygge – utrolig populær og ganske dyr

Aker Brygge Marina er den mest populære i landet, spesielt blant besøkende som alltid har drømt om å ankomme Oslo sentrum med båt. Gjør deg dog klar for ganske stive priser – fordelen er selvfølgelig at du går i land midt i byen, med flotte restauranter og hotell rett ved havna.

This entry was posted on at and is filed under Båter. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.