Telemarkskanalen

826238-old-boatTelemarkskanalen kan enkelt regnes til å være blant de aller vakreste vannveiene i verden, med utrolig norsk natur på alle kanter og koselige, små landsbyer langs reisen. Kanalen ble bygd på slutten av 1800-tallet, en tid da Norge fortsatt var et fattig, ukjent land i Nord-Europa. Det var det første, og på den tiden største prosjektet det nylig uavhengige landet Norge foretok, og det ble strakt en suksess.

Et praktisk valg å bygge kanalen

Telemarkskanalen er over ett hundre kilometer lang, Den deles inn i to hoveddeler – Norsjø-Skienkanalen og Bandak-Norsjøkanalen. Hovedformålet med kanalen var motvirking av flom, tømmerfløting samt passasjertransport. Nå om dagen er kun det siste formålet igjen – utallige turister setter seg på flotte dampskip og glir langs hele Telemarkskanalen, omringet av idyll og harmoni. Dette er kanskje en av de mest romantiske reisene man kan foreta i Norge, spesielt om man setter seg på den kjente veteranbåten MS «Henrik Ibsen», som har vært i konstant drift langs Telemarkskanalen siden 1992.

Andre severdigheter i nærheten av Telemarkskanalen

Er man i området bør man også unne seg en overnatting på Dalen Hotel, ett av de mest historiske eventyrhotellene i landet. De tilbyr egne pakkereiser der du får overnatting og en tur langs Telemarkskanalen med på kjøpet – finn ut mer på deres hjemmesider.

This entry was posted on at and is filed under Båter. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.