Store båtkonkurranser

Båtinteresserte mennesker bør vite om de store båtkonkurransene og regattaene der ute, ellers vil man neppe ha noe å snakke om med andre båtfrelste folk man møter. Det finnes utallige konkurranser og show for båter rundt omkring i verden, men de færreste kan måle seg med det grandiose Tall Ships Races og Volvo Ocean Race.

Tall Ships Race

The Tall Ships Races er en av verdens største internasjonale regattaer for store seilskip, med en lang historie som strekker seg helt tilbake til 1954, når det første racet ble skutt i gang. Tall Ships Races er mer et show enn en konkurranse, siden de fantastiske seilbåtene som setter av gårde ikke har som hovedformål å komme først i mål. Det verdenskjente norske skipet Christian Radich, som for tiden ligger ved Aker Brygge i Oslo, har deltatt på flere av disse fantastiske regattaene.

Volvo Ocean Race

Så har man Volvo Ocean Race, en båtkonkurranse som finner sted hvert tredje år går verden rundt. Ja, Volvo Ocean Race tvinger de heftigste båtene menneskeheten har skapt, til å tilbakelegge over seksti tusen kilometer, uten bruk av motor. Volvo Ocean Race regnes til å være en av de mest krevende racene i verden nettopp av denne grunn – det har blitt avholdt siden 70-tallet og skaper alltid store overskrifter.

This entry was posted on at and is filed under Båter. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.